izmire yakın diye yazdığım şehir.kahvelerindeki sandalyeler yola doğru çevrilmiştir.erkekleri her daim utanmadan sıkılmadan gayet rahat ve doğal bir şekilde kız kesmektedir.ayrıca izmirin yakın olması kötü etkilemiştir,herkes izmir'e kaçtığı için gelişememiştir bir alışveriş merkezi bile yoktur.*
merkez ilçenin 2011 yılı "tüik" veri tabanına göre belde ve köyleriyle birlikte toplam nüfusu 349.236'dır. nüfusun 175.889'u erkek, 173.347'si ise kadındır.
2012 yılı "tüik" veri tabanına göre merkez, ilçe, belde ve köyleriyle birlikte toplam nüfusu 1.346.162'dir. nüfusun 673.700'ü erkek, 672.462'si ise kadındır.
merkez ilçenin 2012 yılı "tüik" veri tabanına göre belde ve köyleriyle birlikte toplam nüfusu 356.702'dir. nüfusun 179.252'si erkek, 177.450'si ise kadındır. 2011 yılına göre nüfusunda %2'nin üzerinde artış olmuştur.
2013 yılı "tüik" veri tabanına göre merkez, ilçe, belde ve köyleriyle birlikte toplam nüfusu 1.359.463'dür. nüfusun 682.097'si erkek, 677.366'sı ise kadındır.
türkiye nüfusunun %1,94'ü bu kentte yaşamaktadır.
hüzünlü laleler şehri. çoğu zaman sevmediğiniz ama bir şekilde yaşadıkça bağ kurduğunuz enteresan şehir. geleli dört yıl olmuş, benim gibi istanbul'dan geldikten sonra buraya başlarda taşra gözüyle bakabilirsiniz. fakat burada yaşadıktan sonra istiklal caddesindeki bir milyon insan adamın üstüne üstüne gelir. öyle ahım şahım bir şehir değil elbet ama hala geleneklerine bağlı bir şehir ya da ben çoğunlukla güzel insanlara denk geldim. birçok şeyden kaçıp geldiğim bu şehri geriye dönüp baktığımda özleyeceğim. yaşadığım her kötü olayı geride bırakırsam güzel bir yer olduğunu rahat rahat söyleyebilirim. geyikleşmiş bir tabirle havası temiz en azından kardeşim.
sırf kolonları beyaz renkli diye belediye binasına 'beyaz fil' adını vermiş sempatik şehir. tarzan'a veda vakti gelmek üzere.
#583146 öncelikle şu entrynin her kelimesine katıldığımı belirteyim. yazmak istediklerim yazılmış.
zaman geçtikçe insanı kendine bağlayan şehirdir manisa. başlarda net bir şekilde hiçbir şeyini sevemezsiniz, biraz zaman bulsanız hemen izmir'e kaçarsınız. bende böyleydi durum. sonra bir iki özelliğini beğendiğimi farkettim ama hala isteğim burdaki işim bitince istanbul'a veya izmir'e yerleşmekti. yaş aldıkça sorumluluklarımız haliyle de yorgunluğumuz artıyor. 5. yılımda istanbul'dan 6. yılımda izmir'den vazgeçtim. hiçbir şeyini sevmediğim, izmir'e kaçtığım şehir 6 yıl sonra izmir'den, her şeyden kaçıp sığındığım şehir oldu. vedalaşması zor olacak.
nerde bir istismar taciz vs haberi varsa içinde adı geçen şehir. son 1-2 yıldır çok dikkatimi çekiyor bu durum. ya da manisa diye algım seçici davranıyor da olabilir. merkez değil de turgutlu, akhisar gibi ilçelerden bahsediliyor hep. ilçelerine hiç gitmeden bi önyargı oluşturuyor insanlarına yönelik, maalesef.