graveworm

başlık içinde ara
no reklam!
  1. graveworm karanlık ve mistik öğelerin melodik karışımı olan bir müzik yapmak için 1992 yılında kuruldu.
    graveworm hiçbir demo çıkarmadan önce serenades records ile anlaşmıştı bile.yapım
    şirketinin bir görevlisi graveworm un evi olan brunico'da yaptığı şovdan oldukça etkilenmişti.
    bundan hemen sonra demo bir albüm çıkardılar.bu demo eternal winds ve when the sky turns
    black gibi etkili parçalar içeriyordu ve parçalar zaten ilk albümleri olan when daylights gone
    albümünde de yer aldı.
    graveworm albüm sonrası crematory, therion & lake of tears ile beraber bir turneye çıktı
    ve sahnede de ne kadar büyük bir gücü olduğunu ispatladı.
    turdan kısa bir süre sonra ise mcd underneath the crescent moon isimli demolarını yayınladılar.
    graveworm kısa sürede popüler oldu ve 1998 yılında ünlü wacken fest.te çaldılar hemen sonra da
    1999 da yeni albümleri as the angel reached the beauty çıkardılar.albüm sonrası yine çeşitli
    gruplarla önce bir almanya ve daha sonra da kapsamlı bir avrupa turnesine çıktılar.
    2001 yılına gelindiğinde ise grubun yeni albümü as the angel reached the beauty hazırdı.
    bu albüm graveworm'un brutal vokali en çok kullandığı albüm olarak dikkat çeker ve
    ıron maiden dan bir fear of dark coveri içermesi de bu albümü diğerlerinden
    ayırır.grup bu albüm sonrası ana grup olarak ilk turuna çıkar ve vintersorg, dornenreich ve darkwell
    ile çıktıkları turne çoka başarılı olur.
    graveworm bu başarılar sonrası nuclear blast ile anlaşma yapmaya karar verir ve dördüncü
    stüdyo albümü engraved in black in çalışmalarına başlar.bu albüm önceki albümlerden farklı
    olarak daha ağır ve şiddetli bir sound içermektedir.
    stefan fiori nin vokali gerçekten inanılmaz ve eğer graveworm albümlerini dinlerseniz
    gücü hissedeceğinizden emin olabilirsiniz.
    legions unleashed veya renaissance in blood gibi şarkılar grubun sahip olduğu en iyi
    parçalardan sayılabilir.engraved in black ile de ne kadar yüksek kalitede bir iş
    yaptıklarını gösterdiler-özellikle bu sahnede şu aralar az görülen birşey olduğunu
    düşünürsek-. albümün güçlü,saldırgan ve melodik etkisi bu albümün klasik olan albümler seviyesinde
    olduğuna herkesi ikna etti.ayrıca graveworm engraved in black albümünde bir de
    sürpriz yaparak bir pet shop boys şarkısı olan it's a sin i coverlamışlardır.
    graveworm son olar 2005 yılında 5.stüdyo albümleri olan (n)utopia yı çıkardılar.
    bu albümde de artık gelenek haline getirdikleri cover olayına devam ettiler ve
    r.e.m. in en bilinen şarkılarından olan losing my religion u coverladılar.ayrıca albümde yer
    alan hateful design isimli parça death metal tarzında.bu albüm aslında ilk albümlerine
    göre fanları tarafından çok daha az beğeni gördü ve eleştirilerde de albümün genelde
    daha yumuşak ve daha kısa olması eleştirildi.
    yine de graveworm kendi markasını yaratmayı başardı ve türünün önde gelen gruplarından
    olmayı başardı.

    grup elemanları
    stefan fiori - vokaller
    sabine meir - klavye
    martin innerbichler - davullar
    harry klenk - gitar
    eric righi - gitar
    orgler thomas - gitar

    eski grup üyeleri
    lukas flarer - gitar (2003-2005)
    stefan unterpertinger - gitar (1997-2003)
    didi schraffel - bass (1997-2001)
    eric treffel - gitar (2001)

    diskografi
    demo 97 - 1997
    when daylight's gone - 1997
    as the angels reach the beauty - 1999
    scourge of malice - 2001
    engraved in black - 2003
    (n)utopia - 2005
    (belenos, 11.02.2008 12:28 )
  2. sabine mair'a karşı beslediğim duyguyu anlatmam biraz zordur herhalde. ama soylemek gerekirse sahnede görebileceğiniz çift keyboard ile headbang atabilen ve tonlamaları ile gruba ihtişamını katan aşk adına yazdığı klavyeleri ile beni feth eden bir kadın graveworm'un klavyecisi sabine mair

    ıntina ile tavsiye ettiğim parçaları:

    a dreaming beauty
    timeless
    losing my relligion (r.e.m cover)
    demonic dreams
    fragile side
    suicide code
    hateful design
    mcmxcii
    dreaming into reality
    legions unleashed
    renaissance in blood
    (belenos, 11.02.2008 12:35 )
  3. (bkz: sabine mair) * *
    (marguerite, 11.02.2008 12:38 ~ 11.02.2008 13:18)